Tirsdag fikk vi tall for konsumenttilliten i Norge, slik den måles av Finans Norge og TNS Gallup.

Les mer her: Dystert for Norge, men fortsatt tro på egen økonomi

Tallene måler nordmenns tillit til egen og landets økonomi, og om de mener det nå er et godt tidspunkt for å kjøpe større husholdningsartikler.

Resultatene var dystre. Indeksen viste et fall fra 6,5 i første kvartal til 1,7 i andre kvartal.

- Dette er det laveste nivået observert siden finanskrisen. Og før det igjen, vinteren 2002-2003. Med andre ord er vi nå på nivåer vi ikke har sett siden tidligere tilbakeslag i økonomien, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets i en rapport tirsdag.

Tror på egen økonomi

Hun peker på at indeksen er trukket ned av et sterkt fall i troen på landets økonomi.

- Samtidig tror ikke folk flest at svikten i norsk økonomi vil ramme egen økonomi, legger Due-Andresen til.

I pressemeldingen vises det til at økte boligpriser og lavere renter kan ha slått positivt ut for husholdningene. Det er den stigende arbeidsledigheten som utgjør et usikkerhetsmoment.

- Dette har vært et typisk mønster så lenge trendindikatoren har eksistert, men spriket i oppfatningen av egen økonomi og landets er noe større enn det vi så under finanskrisen. I motsetning til under finanskrisen, vurderes det også fortsatt å være et godt tidspunkt å foreta store anskaffelser. Det er med på å forklare at boligmarkedet fortsatt er veldig sterkt til tross for den gradvise nedkjølingen i oljerelaterte næringer, skriver sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets i en rapport tirsdag morgen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

– Alle er "in the running" for konsernsjef om noen år

Fire nye Statoil-topper

- Alltid vanskelige avveininger og vurderinger