Stillingsannonsen sto på trykk i Aftenposten søndag, og åremålet – som også omfatter å være leder for Norges Banks hovedstyre – skal besettes fra 1. januar 2017. Søknadsfristen er 24. april.

Overfor nyhetsbyrået Reuters bekrefter sittende sentralbanksjef Øystein Olsen at han er kandidat.

– Jeg er motivert for å fortsette som sentralbanksjef og kan bekrefte at jeg kommer til å søke, sier Olsen, som har mulighet til én fornyelse.

«Det stilles krav om solide kunnskaper om pengepolitikk, finansmarkeder og kapitalforvaltning. Sentralbanksjefen må også ha bred samfunnsorientering og god forståelse for sentralbankens rolle og internasjonal økonomi. Det kreves gode kommunikasjonsevner og engelskkunnskaper», heter det i utlysningsteksten.

Videre må den som ansettes, kunne vise til blant annet minst en mastergrad i samfunnsøkonomi eller tilsvarende og ha bred erfaring fra offentlig eller privat virksomhet.

Øystein Olsen (64) er sosialøkonom og kom fra jobben som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB) da han overtok som sentralbanksjef etter Svein Gjedrem i starten av 2011. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Klassekampen: Kværner-topper bekymret for betalinger til Unaoil

DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

Analytikere frykter konkursbølge i oljeservice

Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert:

Hør DNs podcast:

Finansredaksjonen Episode 1
DN podcast Finansredaksjonen
26:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.