NorgesGruppen ønsker med det å oppnå bedre betingelser under forhandlingene, til tross for at det kan være brudd på konkurranseloven, skriver Aftenposten.

Svenskeide ICA har lenge slitt tungt i Norge og la onsdag fram et kvartalsresultat som viste et underskudd på 140 millioner kroner for driften i Norge. I Sverige går imidlertid selskapet så det suser.

Forbud
ICA henvendte seg til NorgesGruppen i januar i år i et forsøk på å bedre økonomien. Håpet var at NorgesGruppen, som er landets suverent største aktør i dagligvarebransjen, skulle stå for store deler av ICAs innkjøp og distribusjon. Konkurransetilsynet mente imidlertid en slik avtale ville kunne gi NorgesGruppen en for dominerende posisjon.

Tilsynet la ned et midlertidig forbud mot avtalen, som er forlenget til 10. januar neste år, men forbudet som angikk innkjøpssamarbeid, ble opphevet av Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

– Vår vurdering er at denne avtalen kan være ulovlig. Dersom partene nå implementerer deler av denne avtalen, må de selv vurdere hvilken risiko de vil ta, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til avisen.

– Mangel på respekt
Dagligvarekonkurrent Rema 1000 mener NorgesGruppen med avtalen viser mangel på respekt overfor myndighetene.

– Konkurransetilsynet sier tydelig at slike forhandlinger er problematiske, likevel fortsetter de. Nå viser NorgesGruppen at de nærmest kan diktere hva norske forbrukere kan få tak i, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan til avisen.

Helge Hasselgård som er administrerende direktør for Dagligvareleverandørenes forening, sier NorgesGruppen må være forsiktig.

– Dette krever ekstrem ryddighet fra Norgesgruppens side, sier han og oppfordrer alle leverandører til å være spesielt årvåkne.

Les mer: Kundene rømmer fra Ica og Rimi

Les også på DN.no i dag:
Siv Jensen: - Ingen unnskyldning for renteoppgang
Bedrifter må betale mer - og du får mindre
Dårligere startlønn for siviløkonomer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.