Fredag morgen melder Kjell Inge Røkke- og Aker-dominerte Det norske oljeselskap om fusjon med britiske BPs norske virksomhet.

Les mer: Det norske oljeselskap og BP Norge fusjonerer

«Aker BP» vil kunne ha en produksjon på 250.000 fat per dag i 2023 og bli en betydelig aktør på sokkelen, bak Statoil. Fusjonen innebærer også betydelige kostnadskutt, ifølge Det norske.

- At sterke industrielle selskaper som Aker og BP ønsker å gå sammen om å skape et stort oljeselskap i Norge, er spennende. For arbeidsplasser og aktivitet i vår største og viktigste industri er det avgjørende å ha flere ambisiøse og hardt satsende oljeselskaper på norsk sokkel, olje- og energiminister Tord Lien i en melding fredag.

- Denne satsingen er helt i tråd med regjeringens oljepolitikk, sier han.

Les mer: Avviser behov for å hente penger

Det norske oljeselskap tar av på børsen

Klare for «betydelige» kostnadskutt

- Absolutt ingen intensjon om å redusere  

Se pressekonferansen om Aker BP her  

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Solenergi truer millioner av arbeidsplasser  

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

– Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.