Olje- og energidepartementet utlyser torsdag årets konsesjonsrunde for de geologisk best kjente delene av norsk kontinentalsokkel - TFO 2016 (Tildeling i forhåndsdefinerte områder).

I TFO 2016 er det foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 24 blokker i Norskehavet og 32 blokker i Barentshavet.

Utvidelsen omfatter blokker ved Hansteen-feltet nord i Norskehavet, og områder ved funnene Castberg, Alta og Gohta i Barentshavet, opplyser departementet.

Det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2017. Selskapenes søknadsfrist er satt til tirsdag 6. september 2016.

- Tildeling av nye interessante leteområder er avgjørende for å opprettholde sysselsetting, aktivitet og verdiskaping på norsk sokkel over tid. Dette er særlig viktig i dagens situasjon. Å tilby oljeselskapene nye letemuligheter i et forutsigbart og høyt tempo er en av bærebjelkene i regjeringens petroleumspolitikk, sier olje- og energiminister Tord Lien i en kommentar.

- Petroleumsindustrien trekker seg stadig nordover. Ved å lyse ut en rekke nye blokker i Norskehavet og Barentshavet legger regjeringen til rette for økt aktivitet i nord. At industrien får tilgang til areal i områdene rundt nye utbygginger og funn er viktig for å sikre en best mulig utnyttelse av ressursene i områdene, legger han til.

Les også: Statoil-ledet børsoppgang

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren:  - Tilfredse med at bunnen synes å være nådd

Oppgraderer DNBs kredittvurdering

Frykter for sparebankene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Ett skritt nærmere å bli USAs første kvinnelige president
Hillary Clinton talte for et jublende publikum etter at det var klart at hun vinner tre nye delstater i den demokratiske nominasjonskampen. Clinton har en klar ledelse til Bernie Sanders i forsøket på å bli nominert til høstens presidentvalg i USA.
00:49
Publisert: