Største aksjonær i Norske Skog, Rikard Storvestre, øker sin eierandel i selskapet.

Gjennom selskapet Nobelsystem har han onsdag kjøpt 1,6 millioner aksjer til snittkurs 2,675 kroner per aksje, ifølge en melding.

Storvestre gikk allerede i 2012 hardt ut mot den sittende toppledelsen i Norske Skog og toppsjef Sven Ombudstedt.

- I et annet selskap med en annen eierstruktur, så hadde han ikke vært der lenger. Så enkelt er det, sa Storvestre til DN da.

Les også: - Tilliten til ham er veldig, veldig svekket

På tidspunktet kjøpte han seg også opp til å bli største aksjonær.

Da var han også klar på å ville selge seg ut igjen av Norske Skog til høystbydende innen seks måneder. Et mål om en pris på 20 kroner per aksje ble antydet.

- Bruden er pyntet og klar til å selges. Det en ikke får til på seks måneder, får en ofte ikke til på ti år heller. Det må skje noe relativt raskt, og det vil jeg være en pådriver for, sa Storvestre til DN da.

Flaggingen kommer kort tid etter at Pareto Securities melder å ha fått mandat til kjøpe inntil 8,4 prosent av aksjekapitalen i Norske Skog for en ukjent investor. Maksimumsprisen i tilbudet er satt til 2,80 kroner.

Les også: Ukjent kjøper vil bli størst i Norske Skog

Etter kjøpet eier Storvestre ti millioner aksjer i Norske Skog, som tilsvarer en andel på 5,2647 prosent av total aksjekapital.

Før transaksjonen kontrollerte Nobelsystem 4,4 prosent.

Norske Skog-aksjen rykker til og er opp 24,4 prosent, sist omsatt for 2,65 kroner.

Les også: Gründeropprop til støtte for Traaseth
Europa i dag: Pumper olje i rekordfart
- Volkswagen får milliardlån for å dekke utslippsjuks
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.