Papirprodusenten Norske Skog kan bli nødt til å endre måten selskapet regnskapsfører enerigkontrakter, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Selskapet har fått beskjed fra sin revisor EY om at Finanstilsynet i en foreløpig vurdering har konkludert med at Norske Skogs energikontrakter ikke kan regnskapsføres slik de ble ført gjennom hele 2015.

Norske Skog vurderer nå de fullstendige regnskapseffektene som vil oppstå dersom selskapet går tilbake til det opprinnelige regnskapsprinsippet for kontraktene. Det nåværende estimatet er en negativ effekt på mellom 200 til 350 millioner kroner på 2015-resultatet og på egenkapitalen.

«En slik endring vil resultere i at egenkapitalen vil være negativ ved årsslutt 2015. En endring i regnskapsprinsipp vil ikke ha kontanteffekt», skriver selskapet i meldingen.

Selskapet opplyser samtidig at tiltakene som ble gjort i slutten av mars, samt byttetilbudet til obligasjonseierne i et lån på to milliarder kroner som forfaller i 2017, vil mer enn kompensere for effektene fra regnskapsendringene.

Les også:  Norske Skog endrer på kriseplanen

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: IMF advarer om Kina-smitte i finansmarkedene

DNB-kunder: Visste ikke om plassering i skatteparadis

- Innimellom er man heldig og finner noen ålreite lokaler som andre ikke kan benytte lenger

Krever at Islands statsminister går av
00:23
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.