Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
SAFTIG BUD. Opera-sjef Lars Boilesen får 56 prosent mer for aksjene sine enn det markedet har priset de til til i snitt de siste tre månedene. Her under presentasjon av 4.kvartal onsdag. Foto: Mikaela Berg
SAFTIG BUD. Opera-sjef Lars Boilesen får 56 prosent mer for aksjene sine enn det markedet har priset de til til i snitt de siste tre månedene. Her under presentasjon av 4.kvartal onsdag. Foto: Mikaela Berg les mer

Børskommentar

Opera-aksjen til værs etter bud

Mens Opera stiger, raser Telenor etter skuffende resultater.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oslo Børs åpner ned onsdag, der mobil- og nettleserselskapet Opera Software skyter i taket etter bud fra kinesiske oppkjøpere. Telenor tynger utviklingen etter skuffende resultater og milliardtap i Danmark.

Hovedindeksen på Oslo Børs er sålangt i år ned 13,4 prosent og på rundt 528 poeng nærmer den seg toppnivået fra før finanskrisen på 524,37 den 19. juli 2007. Dermed er nesten ni års oppgang tilnærmet visket ut.

DN Ekspress

Kom på jobb oppdatert! DN Ekspress gir deg de viktigste markedsnyhetene rett i innboksen. Meld deg på her.

Vis mer
Opera kjøpes

Styret i Opera Software har enstemmig besluttet å anbefale selskapets aksjonærer et bud fra kinesiske Golden Brick Silk Road Equity Investment Fund II på alle utestående aksjer på 71 kroner per aksje. Også Folketrygdfondet, Ferd og DNB Asset Management har forhåndsakseptert budet.

Les også: Oppkjøpstilbud på Opera

Opera-aksjen har vært suspendert siden 5. februar i påvente av melding fra selskapet, aksjen sluttet da på 48,77 kroner.

«Det annonserte budet vil definere hvordan aksjen åpner etter å ha vært suspendert», skriver DNB Markets. Bank of America Merrill Lynch ventet at aksjen vil åpne opp om lag 35 prosent.

Tviler på høyere bud

At aksjen handles under budkurs tyder på at markedet tviler på høyere bud eller andre budgivere.

Dette underbygges også ved at tunge aksjonærer som Folketrygdfondet, Ferd og DNB kapitalforvaltning har forhåndsakseptert budet.

Folketrygdfondet er Operas nest største aksjonær, mens Ferd er tredje største.

- Vi kommenterer ikke enkeltinvesteringer i porteføljen. Dere kan sikkert regne dere frem gjennom aksjonærlistene til at dette har vært en god investering for oss fra 2010, etter det som skjer i dag, sier Lars Christian Tvedt, direktør i Ferd Invest til DN.

Om oppkjøpet blir akseptert av tilstrekkelig mange aksjonærer vil investeringsselskapet til Johan H. Andresens familie sitte igjen med 558 millioner kroner for sin aksjepost. Tvedt vil ikke kommentere hvor lenge Ferd har kjent til interessen fra kineserne.

- Tilfredse

Styreleder Sverre Munck i Opera Software mener premien er brukbar på en såpass stort selskap.

- Vi har fått cirka 33 prosent forhåndsaksept allerede og det er et tegn på at aksjonærene er tilfredse og ønsker å gjennomføre dette, sier Munck til TDN Finans.

Les også: - En lang og krevende prosess

Opera stiger 41,2 prosent til 69 kroner per aksje.

Milliardskrell for Telenor

Flere meglerhus venter svak utvikling for Telenor-aksjen etter skuffende resultater.

Les også: Skuffende fra Telenor og Har ennå ingen klar plan for salg av Vimpelcom-aksjer

DNB Markets skriver at Telenors resultater preges av nedskrivningene i Danmark samt allerede annonserte kostnader i Vimpelcom.

«Dempet 2016-guiding i forhold til forventningene vil kunne påvirke åpningen for Telenor», skriver DNB Markets.

Credit Suisse venter at Telenor-aksjen vil åpne ned 3-5 prosent på svak marginguiding og høye driftsinvesteringer (capex). Bank of America Merrill Lynch ser aksjen ned 4-5 prosent.

Telenor er ned 3,8 prosent til 126,60 kroner.

Øyne på Fed

På makrofronten fokuserer markedet på sentralbanksjef Janet Yellen i Federal Reserve sitt vitnemål for bankkomiteén i Representantenes hus onsdag kveld.

Les også i Dagens Næringsliv (+)

  Taper terreng for Kiwi og Coop Extra

Remas markedsandel står bom stille.

Markedet ser etter indikasjoner på hvordan sentralbanken vurderer dens seneste tidens utvikling i finansmarkedene og svakere amerikanske nøkkeltall.

«Negative børser og kraftig spreadutgang i kredittmarkedet vil etter alt å dømme gjøre det vanskeligere for Federal Reserve å sette opp renten, og trolig vil Yellen indikere at markedet må roe seg før en renteøkning er aktuell», heter det i Nordea Markets Morgenrapport.

«I denne halvårlige talen må hun forsvare beslutningen om rentehevningen i desember og sannsynligvis insistere på at rentene skal videre opp. Nettopp dette siste vil nok markedene følge med falkeblikk», skriver DNB Markets.

Venter pris-reprise

Her hjemme får vi norske inflasjonstall for januar onsdag kl. 10.00.

DNB Markets venter at kjerneinflasjonen vil holde seg på 3,0 prosent,  i tråd med konsensus.

Januar er imidlertid en måned med stor variasjon, da mange butikker repriser varene, påpeker meglerhuset. Høy salgsaktivitet på klær, skotøy og en rekke andre varer etter julehandelen bidrar vanligvis til at prisene faller fra desember til januar.

"I januar ifjor var nedgangen i prisene fra desember den samme som året før og den minste som noen gang er registrert. Det hang trolig sammen med svekkelsen av kronen og at mange varer da ble priset om i januar. Dette tror vi kan skje også i år og at prisnedgangen fra desember blir som i fjor", heter det i DNBs morgenrapport.

Hovedindeksen er ned 0,45 prosent til 529,15 poeng.

Les også:
Oppkjøpstilbud på Opera

Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm 

Se DN Tv: Trump: - Vi elsker dere, New Hampshire

 

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Finans Opera Software Telenor Børskommentar
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.