Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
National Oilwell Varco i Kristiansand. Foto: Erlend Bjørtvedt
National Oilwell Varco i Kristiansand. Foto: Erlend Bjørtvedt les mer

Oljeservice

Ny nedbemanning i oljeserviceselskap

De ansatte i National Oilwell Varco ble informert mandag. Fra før har oljeserviceselskapet sagt opp over 2.000 ansatte her i landet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det blir en ny runde med nedbemanning i National Oilwell Varco (NOV). Fra før har oljeserviceselskapet sagt opp rundt 2.400 ansatte her i landet.

De ansatte ble informert om beslutningen mandag, ifølge en pressemelding fra selskapet, som ikke opplyser hvor mange som mister jobben denne gang.

– Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, med reduserte investeringer og redusert salg av utstyr, skriver selskapet.

Ledelsen beklager

– Ledelsen i NOV Norge beklager belastningen en slik situasjon påfører våre ansatte og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter, heter det videre.

Det vil nå bli gjennomført drøftingsmøter med de tillitsvalgte, før det kommer mer informasjon om omfanget og hvordan nedbemanningen skal gjøres.

Kontor i Kristiansand

NOV Norge har hovedkontor i Kristiansand og er et datterselskap av det amerikanske multinasjonale selskapet National Oilwell Varco, som har over 60.000 ansatte i mer enn 60 land. Det leverer blant annet boreteknologi og offshorekraner.

NOV Norge hadde rundt 4.500 ansatte i 2014 og var med det Sørlandets største private arbeidsgiver. Sommeren 2015 mistet 900 fast ansatte og 600 innleide medarbeidere jobben, før ytterligere 900 fast ansatte måtte gå i desember.

I romjula ble det kjent at flere arbeidsplasser sto i fare etter at selskapet mistet kontrakter for nærmere 10 milliarder kroner. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Klassekampen: Kværner-topper bekymret for betalinger til Unaoil

DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

Analytikere frykter konkursbølge i oljeservice

Hør DNs podcast:

Næringsliv National Oilwell Varco NOV NOV Norge Oljeservice
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.