- Vi ønsker ikke at ledigheten skal vokse og vi ønsker definitivt ikke at den skal bite seg fast, sier Siv Jensen.

Og for at det ikke skal skje, mener hun det er behov for omstilling:

- Når norsk økonomi nå kommer inn i en ny fase, er det så utrolig viktig at vi gjør de riktige tingene for å stimulere norsk næringsliv til den omstillingen som er helt nødvendig, sier hun, og utdyper:

- Det var jo sånn at under finanskrisen skulle vi tilbake til den situasjonen vi hadde før finanskrisen inntraff. Nå skal vi ikke tilbake der vi var. Nå skal vi til en ny situasjon.

- Vi vet at impulsene fra olje- og gassrelatert næringsliv kommer til å bli mindre, selv om det forblir en viktig næring. Da må vi stimulere til at det tas investeringer i nye interessante markeder og nye spennende bedrifter, slik at vi kan får fremvekst nye arbeidsplasser. Det er helt avgjørende, sier finansministeren.

  Omstilling er krevende

Siv Jensen brukte god tid på den voksende ledigheten i presentasjonen av revidert nasjonalbudsjett tirsdag - både på å forklare at endringen på over 30 prosent i ledigheten i Rogaland ikke betyr at det er høy arbeidsledighet i oljehovedstaden, og at regjeringen står klar med tiltak dersom det skulle vise seg nødvendig.

Ledigheten i Rogaland er nå på 3,2 prosent, mens regjeringen anslår en ledighet på fire prosent på landsbasis gjennom året.

- Men alle vet at omstilling er krevende. Det kommer til å være utfordrende både for arbeidstagerne og bedriftene, men det er viktig at vi gjør de riktige tingene, slik at vi kommer dit som fremtiden skal bringe oss. Da må vi satse gjennom målrettende investeringer og skattereduksjoner, sier hun.

I revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen inn 1000 nye tiltaksplasser, og endrer permitteringsreglene. Det var de innspillene de fikk fra næringslivet før revidert, ifølge finansministeren.

Regjeringen har varslet en skattereform innen utgangen av året.

Les mer om revidert nasjonalbudsjett:

Her er markedene Siv Jensen vil følge med argusøyne

- Ikke feigt, men heller ikke modig

- Norsk økonomi må være best mulig forberedt

- Viser motvinden vi har på andre områder i økonomien

- Det er rom for å bruke ekstremt mye mer oljepenger

Siv Jensen øker oljepengebruken

- Litt oppsiktsvekkende at vi får et såpass kraftig hopp

Jensen: 1,1 milliarder ekstra til kommunene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.