USAs president Barack Obama åpner opp for forhandlinger med republikanerne om saker fra helsetjenester til trygdeordninger, hvis de avslutter stillingskrigen om gjeldstaket for USAs føderale myndigheter.

Det skriver Bloomberg News onsdag, ifølge TDN Finans.

Nyhetstjenesten fremholder at enkelte republikanere i Senatet virker tilbøyelige til å akseptere en plan fra demokratene i denne retningen.

Mindre enn en uke gjenstår før USAs lånemuligheter utløper 17. oktober, og medlemmene av Kongressen er fortsatt langt unna en avtale, idet den verbale tautrekkingen fortsetter mellom Obama og John Boehner, den republikanske speakeren i Representantenes hus.

Demokrater i Senatet har begynt å forberede en prøveavstemning senere i uken over et forslag som vil skyve neste gjeldstak-oppgjør inn i 2015. Obama sier at han vil kunne akseptere en kortsiktig utsettelse, uten politiske betingelser som setter rammen for fremtidige forhandlinger.

Et slikt vedtak krever stemmene fra minst seks republikanere i Senatet, og dette er langt fra garantert. Boehner avviser tanken om gjeldstak-heving nå, og forhandlinger senere, og kaller dette «total kapitulasjon». I stedet søker han umiddelbare forhandlinger med Obama.

Les mer om dette temaet:

Obama ber Republikanere stanse truslene
Derfor kan det gå riktig ille
Håpløst valg for USA
- Amerikanske aksjer er slitne og overbefolket

Mest lest på DN.no i dag:
- Folk kan jobbe én dag i Norge, og ta med seg pengene ut
Smarttelefon til 300 kroner
Grepene som vil påvirke din lommebok
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.