President Barack Obama mener USAs store budsjettunderskudd har skapt en uholdbar situasjon.

Prognoser tyder på at underskuddet var på over 8 billioner kroner i budsjettåret som endte i slutten av september, noe som er ny rekord.

Må gjøre noe
– Jeg innser at vi står overfor en uholdbar situasjon med hensyn til statsfinansene. Det jeg ikke ønsker å gjøre, er å kutte i investeringer som utdanning, sa Obama under et møte med økonomiske rådgivere mandag.

Han innrømte at fjorårets stimuleringstiltak for å styrke økonomien har bidratt til å øke underskuddet og sa at det nå er nødvendig å gjøre noe med problemet.

Ny finanskrise?

Sentralbanksjef Ben Bernanke i USA vil at amerikanske politikere bør vurdere regler som kan begrense de føderale utgiftene, budsjettunderskuttet og/eller den samlede statsgjelden for å dempe risikoen før finansielle kriser, sa han på i en tale mandag, melder TDN Finans.

– Det eneste virkelige spørsmålet er om disse justeringene vil skje gjennom en omhyggelig og drøftende prosess, eller om de vil komme som en rask og smertefull reaksjon på en nær forestående eller reell finanskrise, sa han ifølge NTB.

Les også: Frykter ny amerikansk nedtur


<b>- Stor fare for ny resesjon i USA</b>

<b>- Dette blir K-A-O-S</b>

<b>- "Spooky" utvikling</b>

- USA kan gå konkurs innen 2020 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.