Hvor studerer de beste økonomistudentene?  Det er spørsmålet Econa prøver å finne svar på når de inviterer studenter til å stille med lag til NM i økonomi.

Ved hjelp av en omfattende runde fagspørsmål, caseoppgaver og muntlige presentasjoner var 320 påmeldte lag blitt til ti, og disse møttes i går for å konkurrere mot hverandre en hel dag i Bergen.

Bykset fram

Magnus Berg (23), Helge Ratvik (25) og Daniel Håpnes (24) startet gårsdagen med å ligge nest sist, men gikk inn i natten som norgesmestre.

- Vinnerlaget klatret mye under casepresentasjonen på dagen, det var åpenbart en gjeng som har deltatt mye i casekonkurranser, sier Svein-Egil Jørgensen, studentansvarlig i Econa, som organiserer masterutdannede økonomer

Torsdag kveld stod det igjen tre lag, og vinnerlaget konkurrerte til slutt ut studentene fra høgskolene i Bergen og Oslo og Akershus, og kunne dermed ta seieren hjem til Norges Handelshøyskole (NHH).

Penger og ipad

Som norgesmestre får masterstudentene med seg ipader, 15.000 kroner, en helsides annonse i Dagens Næringsliv, samt mulighet til å legge fram caset sitt for ledelsen i Danske Bank. Både sistnevnte og DN var blant bidragsyterne til arrangementet.

- Hvordan klarte dere å ta inn så mye?

-  Vi hadde forberedt oss veldig, veldig godt på case og hadde laget en god powerpointmal som vi visste vi kunne bruke. Vi hadde også forberedt oss på presentasjonsteknikk, hvordan holde armene og hvor vi skulle være. Vi visste at caset telte mest, og gikk derfor ”all inn” for å gjøre det bra der, forteller masterstudent Magnus Berg

- Øv på case

 Terping på presentasjonsteknikk og powerpoint har de også fått med seg via deltakelse i flere internasjoanle casekonkurranser og engasjement i NHHS Consulting ,en studentforening som tilbyr konsulenttjenester.

- Noen tips til de som vil ta fra dere tittelen neste år?

- Jeg vil anbefale at man har en god blanding av fagretninger på laget, og at man har både  bachelor- og masterstudenter. Vi var bare masterstudenter, og tapte nok litt noen steder ganger fordi det gikk på bachelorkunnskap som det var lenge siden vi hadde hatt, sier Berg.

Flere fra Trondheim og Oslo

I takt med den økende mengden studenter som velger økonomi år var det rekordstor påmelding og større geografisk spredning i deltakermassen.

Econa noterte seg flere lag fra både nyfusjonerte Handelshøyskolen i Trondheim og Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Må man studere økonomi for å prøve seg?

- Nei, det er åpent for alle, men jeg blir overrasket om det blir to førskolelærere som vinner neste år, sier Jørgensen i Econa.

Les også:

Er du på nivå med studentene? Prøv deg på spørsmålene fra NM i økonomi her:  DNs quiz: Kan du mer om økonomi enn studentene?

Slik løser du caseoppgaver: – Hvis du driter deg ut er det bedre å gjøre det nå

 Slik gikk det i fjorårets NM: NHH-lag vant NM i økonomi

 

Teslagründeren blir målløs når han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: - Vel, eh...
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
01:55
Publisert:
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.