En stamme bestående av tidligere al-Qaida-medlemmer i Jemen skal torsdag ha tatt over kontrollen av en oljeterminal sør i Jemen, melder Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået er terminalen en av de største i Hadramawt-regionen og står daglig for en eksport av mellom 120.000 og 140.000 fat olje fra oljefeltene i området.

Selv om Jemen er en liten oljeprodusent, skaper konflikten frykt for forstyrrelser i nabolandet Saudi-Arabia, som er verdens største oljeeksportør.

- Rapporten om at al-Qaida-styrker har tatt over anlegg i Jemen sendte prisene opp, sier analytiker Phil Flynn i Price Futures Group i Chicago til Reuters.

Referansekontrakten på nordsjøolje, som er olje med levering en måned frem i tid, er opp 0,59 dollar til 63,91 dollar torsdag kveld. Tidligere på kvelden steg prisen til 64,95 dollar, som er årets høyeste notering.

Også den amerikanske referanseoljen WTI med levering en måned frem i tid steg til årets høyeste notering i løpet av handelen torsdag kveld. I skrivende stund handles et fat til 56,55 dollar, men kontrakten ble handlet så høyt som 57,41 dollar før den falt noe tilbake igjen.

Les også:

Pendlere presser opp boligprisene

Dette er Røkkes beste investering

Tror på oljepris på 100 dollar - om en stund  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.