Statoil har inngått en avtale med ExxonMobil om å kjøpe 35 prosent av letelisensen 12/3/154 Tugela South utenfor Sør-Afrika, ifølge en meldiing torsdag.

Statoil viser til at lisensandelen representerer selskapets inntreden i Sør-Afrika.

Statoil går inn i en tidlig letefase med et trinnvis leteprogram. Første arbeidsforpliktelser mellom 2015 og 2017 omfatter innhenting av 1.000 kvadratkilometer med 3D-seismikk, geologisk og geofysisk arbeid, og reprosessering av seismiske 2D-data. Det er ingen forpliktelsesbrønner i leteperioden.

Partnerskapet vil beslutte neste trinn i arbeidet etter å ha vurdert informasjonen fra de første studiene og seismikkinnsamlingen, opplyses det.

Les også: Statoilsjefen vil ikke utelukke nye bemanningskutt: - Situasjonen har ikke blitt noe lettere

Øvrige andeler eies av operatøren ExxonMobil med 40 prosent, og partneren Impact Africa med en eierandel på 25 prosent.

Letelisensen Tugela South dekker et område på omkring 9.000 kvadratkilometer, og den ligger utenfor kysten av Durban på østkysten av Sør-Afrika med havdyp på inntil 1.800 meter.

- Denne muligheten støtter Statoils letestrategi om tilgang i stor skala. Lisensen er lokalisert i et uutforsket basseng der vi mener vi ser indikasjoner på et aktivt petroleumssystem med stort potensial, sier direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule, Nick Maden, i en kommentar i meldingen.

Han legger til at denne posisjonen styrker og utvikler valgmulighetene i Statoils langsiktige internasjonale portefølje.

- Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil, Impact Africa og sør-afrikanske myndigheter for å lete etter olje og gass i dette nye området for Statoil, sier Maden videre.

Les også:  Bankgigant kutter 35.000 stillinger
Ser fortsatt 16 milliarder på bunnlinjen
Røkke selger eiendom for milliarder
Direktør for ferjeselskap dømt til syv års fengsel i Sør-Korea
 

Se DN Tv: Stjernekokk ble forskningsprosjekt

Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann
Stjernekokk og triatlet Odd Ivar Solvold meldte seg som forsøkskanin.
02:52
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.