Oljearbeiderne i Nordsjøen har hittil ikke fått lov å ta med seg mobiltelefonene til havs. Nå ønsker de ulempetillegg for det.

- Vi vil kreve penger i lønnsoppgjøret for at våre medlemmer ikke kan bruke mobiltelefon offshore, sier HMS-ansvarlig Kjetil Karlsen i Ind-ustri Energi til nettavisen Petro.no.

Karlsen ønsker ikke å kommentere saken overfor DN, og sier han har snakket nok med mediene.

Diskusjon
Kravet kommer opp etter at de plattformansatte har diskutert muligheten for å få bruke mobiltelefonene til havs med Oljeindustriens landsforening (Olf).

Olf har konkludert med at foreningen ikke vil kreve at medlemsselskapene må tillate mobiltelefoner til havs.

Mange tillegg
Fra før har sokkelansatte en lang og imponerende rekke av tillegg.

Det dreier seg blant annet om sokkelkompensasjon på 47 prosent av grunnlønn, overtidsbetaling for pålagte kurs i friperioder, overtidsbetaling for ekstradag/ekstratur til sokkelen, overtidsbetaling for pålagte kurs/sikkerhetsmøter i oppholdsperioder, overtidsbetaling for arbeid på land i friperioder, betaling for ventetid på sok-kelen, betaling for ventetid på heliport og betaling for improvisert hvile.

Les også: Leder DN: Opptatt på do

Flisla badet fremfor å møte Statoil-sjefen


Her tjener renholderen 661.000 kroner

<b>Trekker seg i protest mot Helge Lund</b>

Tilsynet krever svar fra Statoil


<b>- Støtter seg heller på McKinsey enn egne ansatte</b>

Ansatte raser mot Statoil-sjefen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.