Både Barclays og Morgan Stanley mener oljeprisoppgangen den seneste tiden har fellestrekk med oppgangen i andre kvartal 2015, som er beskrevet som et «falskt rally».

Den gang ble nedgang i amerikanske riggtall oppfattet som en forestående betydelig produksjonsnedgang. I tillegg kom dueaktige uttalelser fra Federal Reserve, som også bidro til prisøkningen.

«Den nylige oppgangen i oljepriser har (haltende) bein, men er ikke fullstendig støttet opp av fundamentalverdier. En gjentagelse av det som skjedde i andre kvartal 2015 vil sannsynligvis forlenge den allerede uttrukne rebalanseringsprosessen», skriver Barclays i en rapport mandag.

Morgan Stanley viser i sin mandagsrapport til at nedgangen i amerikansk skiferoljeproduksjon sannsynligvis er overvurdert, og at uvanlige værforhold kan ha bidratt til det.

Produksjonsnedgangen den seneste tiden fant hovedsakelig sted i Texas og New Mexico, ifølge produksjonstall fra USA for en uke siden. Flere produsenter i disse områdene har meldt om værforstyrrelser, skriver Morgan Stanley.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Det blir et stort byks

Riggeier vurderer rettssak mot Statoil  

Britiske oljeprodusenter diskuterer samarbeid

Frykter Statoil vurderer masseutflytting (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette er verdens rikeste
Dette er verdens rikeste
De har så mye penger som de fleste bare kan drømme om. Forbes har nylig sluppet sin årlige liste over verdens rikeste mennesker. Og for det 17. gang toppes den av Microsoft-grunnlegger, Bill Gates.
01:12
Publisert: