Halliburton opplyste tirsdag at de har planer om å si opp 8 prosent av sin globale arbeidskraft.

Det er den lave oljeprisen som tvinger oljeserviceselskapet til å gå til så drastiske grep, skriver Marketwatch.

Selskapet har over 80.000 ansatte rundt om i verden, noe som betyr at hele 6.400 mennesker risikerer å miste jobben.

- Vi står foran en realitet som er veldig vanskelig, og som gjør det nødvendig med kutt for å klare oss i denne utfordrende markedssituasjonen, skriver Halliburton i en e-mail-uttalelse tirsdag.

Selskapet har ikke spesifisert hvor kuttene vil komme, men sier at de vil påvirke hele businessen deres. I desember sa selskapet at de ville kutte 1.000 jobber utenfor USA.

Les: Oljeservicegigant kutter 1000 stillinger

Kutt på kutt

Kort tid senere viste det seg imidlertid at kuttene blir syv ganger større. Det er imidlertid fra Baker Hughes, oljeserviceselskapet Halliburton kjøpte i november, at de stillingene forsvinner.

Ifølge Financial Times må hele 7.000 stillinger bort fra Baker Hughes.

Bakgrunnen for kuttene er svekkelsen i etterspørselen etter olje, og det påfølgende kraftige fallet i oljeprisen fra ifjor sommer.

Les også: Nå forsvinner 7.000 oljejobber

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.