Tidligere medgründer og Sevan-styreleder Arne Smedal (68) bekrefter å ha blitt avhørt i forbindelse med korrupsjonssiktelsen mot riggselskapet Sevan Drilling, ifølge Agderposten.

- Det er riktig at Økokrim var på mitt kontor. Politiet har fått tilgang til alle mine private arkiver. Jeg har også gitt en redegjørelse, fra starten i 2001 frem til jeg forlot selskapet i 2013, sier Smedal til Agderposten.

Bakgrunn: Økokrim ransaket Sevan Drilling-kontorer

Smedal var sammen med Jan-Erik Tveteraas og Kåre Syvertsen sentral i etableringen av Sevan Marine i 2001, samt Sevan Drilling i 2006.

Han var også styreleder fra 2005 til 2008, da Sevan Marine inngikk de tre omstridte kontraktene med det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras for Sevan Driller, Sevan Developer og Sevan Piranema.

SEVAN-GRÜNDERNE. F.v. Jan-Erik Tveteraas var sjef, Arne Smedal styreleder, og Knut Syvertsen teknologidirektør da de startet opp Sevan Marine i 2001. Foto:
SEVAN-GRÜNDERNE. F.v. Jan-Erik Tveteraas var sjef, Arne Smedal styreleder, og Knut Syvertsen teknologidirektør da de startet opp Sevan Marine i 2001. Foto: (Foto: Øyvind Elvsborg)

Smedal bekrefter at Økokrim tok beslag fra hans kontor under aksjonen fredag. Han ønsker imidlertid ikke å spekulere i sin egen status.

- Jeg synes saken rett og slett er trist. Enda tristere er det om vi har hatt en utro tjener blant oss, sier Smedal til Agderposten.

Korrupsjonsminstenkte Raul Schmidt Felippe Junior var Sevans Brasil-sjef i perioden 2001 til 2007.

Tidligere Sevan-sjef Jan-Erik Tveteraas var også sjokkert over mistanken som fremkom i granskningsrapporten i juni.

– Han var den første ansatte i selskapet utenom gründerne i 2001. Han gjorde på alle måter en god jobb, ga et godt inntrykk, og hadde også bakgrunn fra Petrobras, sa Tveteraas til Dagens Næringsliv da.

Ifølge Agderposten har Tveteraas tidligere opplyst at Schmidt Felippe fikk engangsutbetalinger på 3 millioner dollar per enhet, samt avtaler om 20.000 dollar per dag når enhetene var operative. Dette for å sikre at Sevan fikk Petrobras-kontraktene, ifølge avisen.

Tveteraas bekreftet lørdag at han også er en av dem som har vært til avhør hos Økokrim. Han ønsker heller ikke å kommentere sin status i saken.

- Jeg samarbeider med Økokrim i denne saken, utover det har jeg ingen kommentar, sier Tveteraas til Dagens Næringsliv.

Kåre Syvertsen ønsker ikke å uttale seg om saken, men er overrasket over utviklingen, skriver Agderposten.

Les også:
Sevan-gründer bekrefter avhør
Økokrim ransaket Sevan Drilling-kontorer
Fikk krav om agentbetaling i 2011 dnPlus  (DN+)
Sevan Marine har overlevert granskningsrapport til Økokrim  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.