Opec opplyser på en pressekonferanse at de holder oljeproduksjonen på dagens nivå.

- Vi har ikke diskutert noe eksakt tall for produksjonen av fat, opplyses det.

Pressekonferansen holdes etter representantenes strategimøte i Wien, Østerrike fredag.

Pressekonferansen er over en time forsinket, ettersom møtet tok lengre tid enn planlagt.

- Iran kommer tilbake

Det har vært stor spenning knyttet til om Opec ville øke eller redusere sitt oljeproduksjonstak på fredagens strategimøte. Imidlertid opplyser Opec at de vil vente til sitt neste møte, som er i juni, med å sette nytt produksjonstak.

Dermed fortsetter Opec produksjonen med et tak på 30 millioner fat olje per dag.

- Opecs fremtid er like sterk som før. Men vi kan ikke sette et nytt tall for produksjonstaket nå. Iran kommer tilbake. Derfor bestemte vi oss for å utsette avgjørelsen til neste møte. Da vil bildet være klarere, sier generalsekretær Abdalla Salem El-Badri i Opec på pressekonferansen.

Uro for oljeprisen

Oljeprisen steg noe på beskjeden, etter å ha falt betydelig tidligere på dagen. Men utover kvelden fredag svekkes oljeprisen noe igjen. Rundt klokken 20.30 koster et fat med nordsjøoljen Brent 42,98 dollar.

Følg utviklingen i oljeprisen her.

Tidligere fredag kom det rykter om at Opec setter produksjonstaket til 31,5 millioner fat per dag, og at Indonesia ikke var inkludert i produksjonsgrensen.

Dette sendte oljeprisen umiddelbart rakt nedover. Også Oslo Børs ble tynget av ryktene som svermet rundt Opecs produksjonstak.

Ikke enige om kutt

I forkant av møtet har det også blitt spekulert i om Opec vil kutte i produksjonsmålet. Men det er ikke enighet om å kutte i produksjonen, opplyste Nigerias oljeminister og fungerende Opec-president Emmanuel Ibe Kachikwu etter møtet.

Imidlertid har det vist seg tidligere at Opec ikke overholder sine egne produksjonstak.

Om lag en tredel av verdens olje er produsert av Opec.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Svakt positivt på Wall Street

NHO og LO vil subsidiere lønn til flyktninger

Vestrum dømt for korrupsjon

Se DNTV: Vil gjøre det lettere å finne meningsfulle gaver

Vil gjøre det lettere å finne meningsfulle gaver
Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere å finne billige frilansdesignere i Norge.
01:17
Publisert: