DNO kunngjorde torsdag at selskapet stiller seg i rekken av oljeselskaper som er interessert i å gå inn i Iran når de internasjonale sanksjonene mot landet løftes. Selskapet er usikker på når dette vil skje, men tror ting vil kunne gå svært raskt når landet igjen blir «open for business», sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani til TDN Finans torsdag.

-Først må sanksjonene løftes, så må betingelsene kunngjøres. Når det har skjedd, vil ting gå svært raskt. Det kommer til å være en lang kø av oljeselskaper i Teheran som vil inn i landet, sier Mossavar-Rahmani.

Styrelederen vil ikke svare direkte på spørsmålet om DNO har vært i møter med iranerne, men sier at han ikke kjenner til vilkårene iranske myndigheter planlegger å tilby de internasjonale oljeselskapene, noe som er blant de mest avgjørende faktorene i oljeselskapenes vurdering av mulighetene der.

Mossavar-Rahmani sier iranerne planlegger en konferanse i London i desember, hvor vilkårene og betingelsene som oljeselskapene tilbys skal presenteres.

-Tidligere har ikke betingelsene vært særlig attraktive for oljeselskapene. Det ser nå ut til at vilkårene blir gunstigere denne gang, men vi vet ikke noe ennå. Vi er i et veldig tidlig stadium, sier han.

DNO-styrelederen sier det for tidlig å si noe om tidsplan for en eventuell Iran-inntreden, samtidig som han er tydelig på at DNO har evnen til å få ting gjort raskt.

-Det er vanskelig å si mye konkret, men det er spennende. Som iransk-amerikaner håper jeg at atomavtalen godkjennes av den amerikanske kongressen og at forretningsmuligheter i Iran blir gjenåpnet, sier han.

Størst på ørret

Konsernsjef Trond Williksen i Akva Group ser også gode muligheter i Iran.

Williksen viser til at Iran er en av verdens største produsenter av ørret i innsjøer, og fjerningen av sanksjonene mot landet ventes å gi nye muligheter.

-Det åpner det seg en del muligheter i Iran. Vi bruker en god del tid der nå og det er veldig «push» for å investere i akvakultur, sier Williksen til TDN Finans.

Akva Group er allerede til stede i Tyrkia. Williksen vet ikke om det vil være aktuelt å investere i infrastruktur også i Iran.

-Men vi ser absolutt for oss vil eksportere inn i markedet, sier han.


Les også:
Nye BNP-tall: - Vi har bremset hardt ned
- Kroner er ikke noe man ønsker å ta i med ildtang
- Jeg blir sett på som gjerrig  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.