Oslo Børs steg med resten av Europa for andre dag på rad. Oppgangen er drevet av optimisme basert på at det voldsomme børsfallet i dagene etter brexit-avstemningen torsdag var overdrevet.

Telekom og energi var blant de sterkeste sektorene på brede STX Europa 600-indeksen onsdag med en oppgang på rundt 3,7 prosent da Oslo Børs stengte. Dette ble gjenspeilet på Oslo Børs, der Statoil og Telenor steg henholdsvis 3,4 og 3,2 prosent.

Yara International-aksjen sluttet opp etter å ha vært negativ store deler av dagen, og gjorde det betydelig svakere enn andre selskaper i material-sektoren. Denne sektoren var opp 2,8 prosent på STX Europa 600-indeksen da Oslo Børs stengte.

Før børsåpning trakk Bank of America Merrill Lynch (BofAML) aksjen frem som én av to underperform-kandidater i Europa i tredje kvartal, ifølge Bloomberg News.

Meglerhuset viser til risiko for Yaras inntjening som følge av råvareprismotvind i andre halvår 2016 og i 2017 på grunn av økt ureakapasitet i markedet. BofAML nedgraderte Yara-aksjen 15. juni.

Analytiker Eirik Melle i Danske Bank Markets tror det primært er dette som tynget aksjen.

-Det fører til et salgspress på aksjen. Det er ingen andre negative nyheter knyttet til selskapet i dag, sier Melle til TDN Finans.

Yara International steg 0,7 prosent til 264,60 kroner.

Venter på ny finansdirektør i Telenor

Telenor venter å kunngjøre en ny finansdirektør i løpet av de kommende ukene, skriver Credit Suisse i en analyse datert tirsdag 28. juni etter en presentasjon med Telenors konsernsjef Sigve Brekke.

29. april opplyste Telenor om inngåelsen av en fratredelsesavtale med finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen. Dette skjedde etter at selskapet i november 2015 midlertidig fristilte Aa, Espen og to andre Telenor-ledere fra deres arbeidsoppgaver, som følge av at selskapet hadde engasjert Deloitte for en gjennomgang av oppfølgingen og håndteringen av eierskapet i Vimpelcom.

I november ble Morten Karlsen Sørby utnevnt til midlertidig finansdirektør for Telenor.

Til TDN Finans opplyser Telenor onsdag at både interne og eksterne kandidater vurderes i prosessen med å utnevne en ny finansdirektør.

- Prosessen med å utnevne ny finansdirektør er et omfattende arbeid der både interne og eksterne kandidater vurderes grundig. Det er vår ambisjon å få en snarlig konklusjon, og vi vil annonsere hvem som blir utnevnt når dette er klart. Inntil da har vi ingen ytterligere kommentarer, sier kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor til TDN Finans onsdag.

Telenor-aksjen sluttet opp 3,2 prosent til 133,70 kroner.

DNB-løft

Analytikerne i Goldman Sachs har lagt inn anslagene til meglerhusets makroøkonomer etter brexit, og resultatet er en nedgang i anslaget på netto renteinntekter på 32 milliarder euro for europeiske banker samlet i perioden 2016-2018.

Hoveddriverne er svakere inntektsutsikter i form av lavere volumer og marginer, økt kredittrisiko og flate kostnader.

Goldman-analytikerne viser til at britiske banker blir påvirket i størst grad, og at de nordiske bankene vil bli minst påvirket, sammen med bankene i Belgia, Nederland og Luxembourg.

Goldman Sachs trekker frem DNB-aksjen blant europeiske kvalitetsaksjer med et attraktivt inngangspunkt etter markedsuroen brexit har skapt.

DNB sluttet opp 1,5 prosent til 99,00 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 2,10 prosent til 599,68 poeng, omsatt for 3,074 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Sammenligner brexit-forkjempere med Trump-velgerne  

Trump hyrer beryktet valgkampleder  

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:

- Gikk du glipp av den første episoden?:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.