«Det norske forblir et av våre absolutte toppvalg innen den nordiske E&P-sektoren, og vi ser nå flere overbevisende grunner til at det nå er riktig timing for å øke eksponeringen mot aksjen», skriver Swedbank i en oppdatering onsdag.

Bridge Energy
En av grunnene er Spike Explorations kjøp Bridge Energy.

«Blant våre overbevisende grunner er Spike Explorations pågående oppkjøp av Bridge Energy, og dette kjøpet tilsvarer 121 kroner pr aksje for Det norske, noe som gir sterk støtte for vår kjøpsanbefaling», skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen.

Ny bankfasilitet
Ved å inkludere forventningen om en ny bankfasilitet på en milliard dollar, estimerer Swedbank at selskapets totale bankfasilitet nå er på to milliarder dollar, og tror ikke dette er reflektert i dagens aksjekurs.

«Etter ny egenkapital og utvidede kredittfasiliteter har Det norske flyttet tidspunktet for ny finansiering fra sent i år til slutten av 2015», heter det.

Meglerhuset mener at selskapet nesten er fullfinansiert for utviklingen av Ivar Aasen-feltet.

Gohta-funn
Swedbank tror også at Gohta-funnet i Barentshavet vil være lønnsomt.

Lundin og Det norske oljeselskap eier 40 prosent hver i lisensen, mens Noreco eier 20 prosent.

«Lisenspartnerne på Gohta meldte i dag om de initielle volumestimatene på funnet, og vår første reksjon er at disse volumene mest sannsynlig vil være kommersielle», heter det.

Meglerhuset anbefaler kjøp med kursmål på 125 kroner pr aksje.

Det norske-aksjen er opp 2,3 prosent til 85,20 kroer, omsatt for 21 millioner kroner på Oslo Børs onsdag klokken 12.24.