Den gangen dreide advarselen seg kun om Luxemburg, og ikke om hjelp til å opprette selskaper i skatteparadiset Seychellene, slik Aftenposten avslørte søndag.

– Det er ikke noen tvil om at dette er en måte å holde penger hemmelig på i utlandet, sier Halvorsen til NRK.

Hun sier hun er svært overrasket over at DNB til tross for advarselen fortsatte de såkalte skreddersydde løsningene til bankkonsernets rikeste kunder. Beskjeden kunne ikke misforstås, mener hun.

Les også: DNB-sjefen: - Vi vet ikke alt hva som har skjedd

– Jeg er veldig overrasket over at DNB ikke umiddelbart tok affære og ryddet opp, sier Halvorsen og legger til at hun registrerer at DNB-ledelsen med konsernsjef Rune Bjerke i spissen har lagt seg flate.

– Beskjeden fra meg var veldig tydelig, sier Halvorsen og sier hun nå forventer at denne praksisen avsluttes.

Les alt om dokumentlekkasjen her: DN Direkte: Panama-avsløringene

Les også:
Vil sjekke DNB-kunders ligninger

Skatteetaten visste ikke om omstridt advokatselskap

Vil sjekke selvangivelsene til norske investorer

Se DNtv:
Islands statsminister går da han blir konfrontert med opplysninger fra Panama-dokumentene
Men statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson vil ikke gå av etter avsløringen av hans families skatteparadis-selskap. Video: Sveriges television, The Iinternational Consortium of Investigative Journalists og Suddeutsche Zeitung
02:53
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.