Saudi-Arabias fremste muslimske ledere har fornyet en fatwa, en domsavsigelse i islam, mot å spille Pokemon, ifølge The National.

Denne gangen handler fatwaen om mobilspillet Pokemon Go, som ble lansert i forrige uke.

Fatwaen kom først i 2001 og gjaldt Pokemon som det ble spilt med kort da. Saleh Al-Fawzan, muslimsk lærd og medlem av flere muslimske råd i Saudi-Arabia, har sagt at den nåværende versjonen av spilleter den samme som den gamle.

I kunngjøringen advarer man mot å spille Pokemon Go fordi det går i mot islams forbud mot gambling, fordi det promoterer avbildning og bruker frimurerlignende symboler. Lederne har blant annet merket seg at det et sted i spillet finnes en sekskantet stjerne, noe som kan assosieres med staten Israel.

Korsene i spillet er et symbol på kristendommen, mens andre symboler kan forbindes med polyetisme, ifølge kunngjøringen.

I tillegg står det i kunngjøringen at foreldre bruker spillet til å straffe og belønne barn,og at voksne kan gamble bort penger ved å spillespillet.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (+)

Utleiemegleren: - Forventer økt press nå

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.