Namsfogden i Oslo har erklært meglerselskapet Poppe & Co. betalingsudyktig, skriver Finansavisen.

Selv om erklæringen er fra 4. mai, var ingen ansatte kjent med erklæringen da avisen tok kontakt igår. Etter et skred av oppsigelser det siste året er det kun 16 personer igjen i meglerselskapet.

- Jeg har fått streng beskjed om at alle spørsmål må rettes til styreleder Jørn Terje Kristensen, sier Axel Thomassen til Finansavisen. Thomassen overtok som daglig leder for en drøy måned siden.

Inkassoselskapet Dun & Bradstreet gir i tillegg selskapet bunnratingen C, som betyr at kreditt frarådes.

Erkjenner betydelige utfordringer
Via PR-rådgiver Tom Bøe erkjenner styreleder Kristensen i en e-post at selskapet har hatt betydelige utfordringer, men opplyser at de arbeider med en restrukturering og rekapitalisering av selskapet. Han hevder Poppe & Co ikke er insolvent.

Skulle de økonomiske problemene i meglerselskapet vare, kan det spøke for meglerbevillingen.

Hvis Finanstilsynet finner at en meglerforretning ikke oppfyller kravene, vil det bli gitt et pålegg med en "relativt begrenset tidsfrist" for når økonomien skal være bedret, forteller seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Finanstilsynet til avisen.

Les også: Mannefall hos Poppe

Kjøpte gigantvilla fra fengselet


<b>Mer Krystallen-bråk</b>




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.