Donald Trump trenger ikke se langt etter nøkkelmedlemmene til sin regjering ved et eventuelt maktskifte. De har alle vært på landsmøtet, og flere har visst å markere seg.

Både for politikere og andre meningsfeller er landsmøter en gyllen anledning til å vise seg fram og drive lobbyvirksomhet for framtidige stillinger i en ny administrasjon.

All oppmerksomhet er rettet mot landsmøtene, og mulighetene til å komme på fjernsyn er aldri større. Utsendingene bokstavelig talt vasser rundt i kabler og utstyr fra hundrevis av TV-stasjoner.

Bob Corker. Foto: AFP/Mandel Ngan
Bob Corker. Foto: AFP/Mandel Ngan (Foto: Afp)
Bob Corker

Senator Bob Corker fra Tennessee har med dårlig skjult interesse sagt at han som leder av utenrikskomiteen i Senatet «er innenfor kretsen av mulige utenriksministre». Under landsmøtet har han stadig minglet med støttespillere, utenlandske ambassadører og partigjester, som den nylig avgåtte britiske UKIP-lederen Nigel Farage.

Chris Christie

Blant de mest åpenbare er New Jersey-guvernør Chris Christie som spilte aktor i sin tale, der han listet opp Hillary Clintons angivelig lovbrudd og forsamlingen svarte med «Skyldig! Skyldig!».

Christie har lagt inn en sterk søknad til jobben som justisminister, selv om hun ble vraket som kandidat til jobben som visepresident.

Etter sin lange tirade mot Clinton avsluttet Christie med et rungende «Jeg er stolt over å være med i dette teamet». Trump er øyensynlig imponert og har i full offentlighet sagt at Christie kunne bli en «glimrende justisminister».

Newt Gingrich. Foto: AFP/Jim Watson
Newt Gingrich. Foto: AFP/Jim Watson (Foto: Afp)
Newt Gingrich

Den som trodde at den republikanske veteranen Newt Gingrich bare hørte hjemme i historiebøkene, tar feil. Han er høyst til stede på landsmøtet, dog tilsidesatt som kandidat til stillingen som visepresident.

Han blir likevel av mange sett på som en naturlig figur i en Trump-regjering, og han kan fylle flere poster.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (+)

Utleiemegleren: - Forventer økt press nå

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.