Trump leder an i den republikanske nominasjonskampen til høstens presidentvalg, men har vært i hardt vær den siste tiden. Nå setter økonomer spørsmålstegn ved milliardærens regnestykke etter uttalelser om den amerikanske økonomien i et intervju med Washington Post.

Trump hevder at en kombinasjon av høy arbeidsledighet og et overvurdert aksjemarked vil føre til en «massiv tilbakegang». Da vurderer han den reelle arbeidsledigheten til over 20 prosent.

– Vi går ikke mot tilbakegang, verken stor eller liten, og arbeidsledigheten ligger ikke på 20 prosent, kontrer Harm Bandholz i det New York-baserte analyseselskapet UniCredit Research.

- En vedlig liten sjanse

Ifølge regjeringens tall har den offisielle arbeidsledigheten i USA minket til 5 prosent etter å ha vært oppe på 10 prosent i 2009. Samtidig forteller en bredere beregning, som inkluderer dem som ønsker å jobbe, men har gitt opp søkingen og de som jobber deltid fordi de ikke klarer å skaffe en fulltidsjobb, at arbeidsledigheten ligger på 9,8 prosent.

– Det er en veldig liten sjanse for en massiv økonomisk tilbakegang, mindre enn 10 prosent. Dersom det skulle skje, er det på grunn av det som skjer i andre land, særlig i Kina og Europa, sier Sung Won Sohn, en økonomiprofessor ved delstatsuniversitetet Channel Islands i California. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Dette er valgkampen Trump taper bak kulissene

 
Trump vil ikke lenger støtte den partiet velger

Tidligere Trump-støttespiller kaller ham «monster»  

Hold deg oppdatert på DN Investor