I undersøkelsen, som er foretatt av Garanti Eiendomsmegling blant et utvalg på 1900 personer i Norge, oppgir 69 prosent at de tror prisene på boligeiendom vil øke de neste 12 månedene, mot 53 prosent høsten 2011, og 55 prosent for ett år siden.

4 prosent tror prisene vil falle, 19 prosent tror prisene vil være uendret, og 8 prosent er usikre.

- Det er interessant å se at forventningene i markedet øker i en tid med et sterkt fokus i media på høye boligpriser og mulige boligbobler, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garani Eiendomsmegling i en pressemelding fra NTB.

Oslo på topp
Det er i Oslo at forventningene om boligprisvekst er sterkest.

82 prosent av Osloborgerne forventer økte priser, en økning på hele 27 prosentpoeng sammenlignet med samme tid ifjor. Også i Bergen forventer flere enn i resten av landet at boligprisene vil stige, med en andel som forventer prisvekst på 78 prosent. Generelt forventer flere i sentrale områder at boligprisene vil stige sammenlignet med distriktsområder.

- Det er ikke overraskende at det er i storbyene og andre sentrale områder at flest tror på boligprisvekst. Disse områdene er pressområder, preget av stor innflytting og lav boligbygging, sier Drogseth.

Undersøkelsen viser også at 68 prosent mener bolig er den beste langsiktige investeringen for folk flest.

Les også: Prisene på hybler og 1-romsleiligheter i taket

<b>- Risikerer å kjøpe bolig på topp</b>

<b>- Smertegrensen er nådd</b>

<b>Dobbelt så stor husleieøkning for små leiligheter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.