Boligprisene falt 1,5 prosent i juli sammenliknet med juni, men steg 0,1 prosent sesongjustert.

Les: Nå faller boligprisene

I løpet av snaue åtte måneder, fra oktober 2008 til juni 2009, kuttet Norges Bank styringsrenten med hele 4,5 prosentenheter.

- Siden november ifjor har boligprisene steget med 1,4 prosent, som tilsvarer en underliggende prisvekst på vel 2 prosent, som er godt under den langsiktige trenden, skriver sjeføkonom Øystein Dørum i DnB Nor Markets´ morgenrapport.

- Vi tror vi sitter på en prisbombe, men vet ikke om den vil eksplodere. De nye kredittreglene har ført til at bankene strammer inn på boliglånspraksisen. Og det kan bidra til å bremse prisveksten, sa sjeføkonom Kjell Senneset ved Prognosesenteret til DN.no igår.

Les: - Sitter på en boligprisbombe

Svak jobbvekst = boligpriser på stedet hvil
Senneset pekte på at situasjonen i norsk økonomi skulle tilsi at boligprisene skal ytterligere opp, og ramset opp: Arbeidsledigheten faller, rentene skal holde seg lave lenge, det er liten boligbygging og høy befolkningsvekst.

DnB Nor Markets tror imidlertid ikke på noen prisbombe:

- Vi tror absolutt ikke at vi sitter på en "boligprisbombe", der boligprisene kan stige betydelig de nærmeste årene, slik Prognosesenteret argumenterte for igår, skriver Øystein Dørum i morgenrapporten.

- Gitt våre forventninger om svak jobbvekst ut 2011, tror vi at boligprisene ikke kommer til å stige noe de neste to og et halvt årene, skriver han.

Les også: Slik hjelper du barna inn i boligmarkedet

<b>Enda tyngre å få boliglån</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.