Med en prislapp på minst 120 millioner kroner ble eiendommen «Blaasenborg» på Bygdøy tidligere i år den hittil dyreste som noensinne har vært annonsert på finn.no.

Nå er imidlertid rekordannonsen fjernet fra nettstedet.

Selgeren, shippinginvestor og hotelleier Rolf Wikborg (55), avviser at eiendommen er solgt. Ansvarlig eiendomsmegler Torbjørn Ek opplyser at det pågår forhandlinger.

«Bra» interesse
- Eiendommen er ikke solgt, men det pågår forhandlinger som er kommet såpass langt at vi velger å kjøre dem ferdig, sier Ek til DN.no.

Eiendomsmegleren forteller at interessen rundt Bygdøy-eiendommen har vært «bra».

- Det gjør at ting nå skjer. Samtidig har vi vært ute så mange vinternetter at vi vet det ikke er solgt før du har to streker under svaret, sier han.

- Anbefaling fra megleren
Eieren selv er ikke klar over at det foregår forhandlinger, da DN.no kontakter han mandag. Rolf Wikborg eier den spektakulære eiendommen sammen med konen Mette Ann (55).

- Vi skal fremdeles selge, men har trukket eiendommen ut av markedet over sommeren. Dette etter anbefaling fra megleren, som mener det ikke er noen aktivitet om sommeren uansett, sier Wikborg til DN.no.

- Ifølge Ek foregår det forhandlinger?

- Det er megleren som kjører prosessen, så det vet jeg ikke noe om, svarer Wikborg.

Eiendommen «Blaasenborg», som er konens barndomshjem, har vært tilholdsted for familien siden de vendte tilbake fra USA for elleve år siden etter 16 år ute. For minimum 120 millioner kroner kan bedrestilte kjøpere få fem mål tomt, en boligmasse på rundt 1000 kvadratmeter, sjøhus, utendørs svømmebasseng og strandlinje med utsikt over innseilingen til Oslo.

Hytte til 10,5 millioner
Dette er forøvrig ikke den eneste eiendommen Wikborg har til salgs om dagen. En av hans eiendommer på Tjøme ligger også ute på markedet med en prisantydning på 10,5 millioner kroner.

Ansvarlig megler Marius C. Lindhjem forteller at potensielle kjøpere av hytta, som har vært i familiens eie i en årrekke, så langt i sommer har latt vente på seg.

- Det har vært relativt stille, slik det generelt er for hytter i den prisklassen om dagen, sier Lindhjem til DN.no.

Se bilder av Tjøme-hytta her. (ekstern lenke).

Les mer på DN.no idag:
- Den norske kronen blir fullstendig knust
De kjemper om å bli én av verdens mektigste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.