Norge er i verdenstoppen i antall rikinger ifølge den årlige World Welth Report, utgitt av Capgemini og RBS Welth Mangement, skriver VG.

De måler hvor mange som har minst en million dollar lett tilgjengelig, uten å måtte selge hverken hus eller bil.

I Norge steg antallet med minst en million dollar på kistebunnen ifjor med 6,2 prosent til 90.600, tilsvarende hver 25. yrkesaktive, ifølge avisen.

Sverige med en mye større befolkning enn Norge, har 61.100 dollarmillionærer.

- Oljen er den viktigste årsaken: Den skaper store formuer blant de næringsdrivende, sier bank- og finanssjef Charlotte Drougge i Capgemini til VG.

Mest flaks i jordens historie
Dine Penger-redaktør Tom Staavi sier til VG at tallene dokumenterer at det aldri har levd en gruppe mennesker på jorden med mer flaks enn dagens fem millioner nålevende nordmenn.

- Vi kan fort bli de fem millioner mest irriterende menneskene på denne planeten. Jeg tror vi gjør klokt i, både som turister og politikere, å reise ut i verden med en smule ydmykhet, sier Staavi til avisen.

Av vestlige land er det bare Sveits som har en større tetthet med dollarmillionærer, med 3,3 prosent av befolkningen, tilsvarende 252.000.

Les også: Fem klassiske tabber når du skal spare

- Må bo i kollektiv sammen når vi blir 80<b>- Rik på å kjøpe hytte? Glem det!</b>

<b>Flere rike nordmenn fristes av utlandet</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.