- Norske forbrukere har fått større tillit til landets økonomi og arbeidsmarkedet de to siste månedene, til forskjell fra avslutningen på 2011, da tilliten falt til sitt laveste nivå siden finanskrisehøsten 2008. Men forbrukertilliten er fortsatt ustabil og lavere enn på samme tid i fjor, sier Henrik Høidahl, konsulent i analysebyrået Opinion Perduco i en melding.

Consumer Confidence Index (CCI) øker fra 2,3 poeng i januar til 4,0 poeng i februar. I februar 2010 og 2011 var CCI på henholdsvis 8,7 og 9,8 poeng.

- Større tillit til egen og landets økonomi
Selv om det fortsatt er knyttet stor usikkerhet til utsiktene for økonomien i Europa og verden for øvrig, har norske forbrukere større tillit til egen og landets økonomi nå enn de hadde i fjerde kvartal 2011.

Da sank forbrukertilliten måned for måned; fra -1,9 poeng i oktober til -3,5 poeng i desember.

- Norsk økonomi kan påvirkes
- Forbrukertilliten er preget av den alvorlige økonomiske situasjonen i flere europeiske land og gjentatte påminnelser om at norsk økonomi kan påvirkes av urolige omgivelser i sterkere grad, sier Høidahl.

- Kombinasjonen av klare signaler om at faren ikke er over for norsk økonomi og forsikringer om at landet har virkemidler og økonomisk slagkraft dersom krisen skulle rykke nærmere Norge, bidrar til at nordmenn har tatt krisen i flere europeiske land innover seg, samtidig som de denne måneden har fått større tillit til landets økonomi det kommende året, sier Høidahl.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Les flere saker:
- 15%-regelen er ikke hugget i stein
Fire nye år med solid boligprisvekst
Rentefesten fortsetter


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.