Boligprisene var uendret i juni sammenliknet med mai, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene 0,9 prosent i forhold til mai.

- Prisutviklingen i juni var son forventet, men når vi vurderer første halvår 2012 under ett, har prisveksten vært høyere enn hva vi la til grunn ved starten av året. Eff har derfor revidert prognosene for året på 4 til 6 prosent opp til 7 til 8 prosent, sier nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i en pressemelding.

Prisene er nå 7,7 prosent høyere enn i juni 2011.

Selv om boligprisene i et historisk perspektiv nå er høye, mener Eff at det ikke er grunn til å være bekymret for at vi har en boligprisboble. En kontinuerlig sterk vekst i disponibel inntekt gjennom mange år - også i de årene boligprisene falt - gjør at prisnivået er robust, mener meglerforeningen.

- Den relativt høye belåningen blant husholdningene kan være en kime til bekymring hvis den tiltar ytterligere, men strukturelle endringer gjennom at eldre låntakere lar være å nedbetale gjeld og eventuelt benytter romslige panteverdier for opplåning nynserer dette bildet. Samlet sett vurderer at det er rom for ytterligere moderat prisvekst i boligmarkedet, mener Laugen

Nedgang for eneboliger
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 29.900 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris hittil i år er 6,4 prosent høyere enn snittprisen for hele 2011.

Da finanskrisen kulminerte for drøyt tre år siden, i desember 2008, var kvadratmeterprisen 21.000 kroner.

<b>Her sjekker du boligprisene der du bor</b>

Prisene endret seg ulikt for de forskjellige boligtypene fra mai til juni:

Formidlingstiden er definert som tiden fra siste gang en bolig ble annonsert for salg på Finn.no til den registreres som solgt.

Nå ligger det 13.415 boliger på Finn.no, mot 13.544 foregående måned.

Les også:
<b>Nå faller prisene på borettslagsleiligheter</b>
- Boligprisene er problematisk lave
- Boligprisene skal opp 18 prosent de neste fire årene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.