Arne Hyttnes, leder i Finansnæringens Hovedorganisasjon, tror at den økonomiske krisen i Spania kan føre til at folk flest må betale høyere renter på boliglånet.

– Det må man regne med dersom problemene blir langvarige. Risikoen på å gi lån til banker har økt, og dermed også prisen på penger inn. Innkjøpsprisen må jo påvirke utsalgsprisen, sier han til NRK.

Lånekundene får regningen om få uker
Analytiker Pål Ringholm i meglerhuset First Securities tror også at uroen i finansmarkedene kan få konsekvenser for norske lånekunder.

– De største norske bankene skal hente finansiering i utlandet, og for dem har kostnadene allerede blitt mye høyere. Vi snakker om at det har blitt nesten ett prosentpoeng dyrere for bankene å hente sine siste kroner, sier Ringholm, som tror nordmenn får regningen i løpet av få uker.

– Det er særlig norske bedrifter og folk med store lån som bankene nå vil lempe de høyere rentene over på, mener han.

Les også: Spania svartelistet


- Kreditten stengt for spanske foretak

Frykt for greske tilstander i Spania

Spania leter desperat etter penger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.