Det var tidlig søndag kveld klart at Angela Merkel kunne hente hjem en solid valgseier. Den store spenningen knyttet seg til om lillebroren i Merkels regjering, fridemokratene FDP, ville bryte sperregrensen. Klarte de ikke det, regnet de fleste med at Merkel måtte se seg om etter en annen partner.

Ved 19-tiden søndag så det imidlertid ut til at CDU/CSU vil klare seg uten hjelp i Forbundsdagen, ifølge de tyske TV-kanalenes prognoser.

En fornøyd Merkel kalte valgresultatet fantastisk.

Et rent flertall i Forbundsdagen forutsetter imidlertid at ikke anti-europartiet AfD kommer inn. På valgdagsmålingene var partiet under sperregrensen. Men dersom partiet etter opptellingen kommer over grensen, vil CDU/CSU få for få mandater i Forbundsdagen til å få et rent flertall alene.

ARDs siste prognose viser 301 mandater til Merkels CDU/CSU-parti. 300 mandater trengs for å ha flertall.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Klar seier til Merkel

- Storkoalisjon mest sannsynlig

Erna Solberg: - Imponert av Merkel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.