Prosafe SE fikk et driftsresultat på 23 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot et driftsresultat på 55 millioner dollar i samme periode året før.

Dette opplyser selskapet i kvartalsrapporten fredag.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 32 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene var 92 millioner dollar (133). Resultat før skatt ble 16 millioner dollar (45), mens ebitda ble 42 millioner (71)

Det var ventet et resultat før skatt på 35 millioner dollar av driftsinntekter på 127 millioner dollar og en ebitda på 52 millioner.

Styret i selskapet har erklært et utbytte på 0,40 kroner pr aksje, eller 0,048 dollar pr aksje for kvartalet, mot ventet et utbytte på 0,05 dollar per aksje.

Investeringer

Prosafe fastholder guidingen om driftsinvesteringer for 2015.

I forbindelse med Prosafes flåteoppdatering 29. juli opplyste selskapet at investeringene for 2015 var ventet å komme inn 5-10 prosent høyere enn tidligere guidete 750-800 millioner dollar Prosafe fastholder guidingen om driftsinvesteringer for 2015.

Prosafe venter at selskapets driftsinvesteringer i flåten vil falle til 50-60 millioner dollar pr år fra og med 2017.

Den ventede reduksjonen i investeringene kommer som følge av planlagt fullføring av Prosafes nybyggprosjekter, hvor nybyggene «Safe Notos» og «Safe Eurus» er det siste på agendaen. Enhetene er planlagt for levering i henholdsvis første og andre halvår 2016.

 


Les også:
- Det boblesnakket dukker opp overalt
- Får nakkehårene til å reise seg
DNB fjernet gebyr på fem timer  

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.