Russlands president Vladimir Putin benåder den fengslede oligarken og tidligere toppsjef i oljeselskapet Yukos, Mikhail Khodorkovskij, skriver Financial Times torsdag.

Putin opplyser at han avgjorde saken etter å ha mottatt et brev fra Khodorkovskij, der han ber om å bli benådet.

- (Khodorkovskij) har allerede tilbragt mer enn ti år i fengsel. Det er en alvorlig straff. I brevet oppgir han humanitære grunner (for å bli løslatt). Han har en syk mor. Og jeg tror at vi snart kan ta beslutningen og signere en anmodning som gir ham amnesti, sier Putin.

Khodorkovskijs advokater avviser at han har søkt om benådning. Khodorkovskij, som for ti år siden var en av verdens rikeste personer, ble arresterte i 2003 mistenkt for skatteunndragelse og svindel i sitt eget selskap, Yukos.

Putins beslutning kommer kun dager etter at russiske myndigheter ga amnesti til andre fengslede, der sakene har blitt kritisert i vesten som politisk motiverte.

Under den nye amnestiloven som ble stemt igjennom onsdag, vil de medlemmene i punkrockbandet "Pussy Riots" og Greenpeace-aktivistene som ble arrestert etter an aksjon mot en borerigg i Arktis, bli løslatt.




Les mer:
- Håpløst å vite hvem som egentlig styrer Russland
Khodorkovskij fengslet til 2017

Les også:
<b>Zuckerberg selger - Facebook faller</b>
Nå bremser USA seddelpressen
Norwegian får nye charterkontrakter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.