Asia-børsene opplever den største oppgangen på åtte måneder mandag, og i USA peker futurehandelen mot en positiv åpning etter kunngjøringen søndag om at staten overtar kontrollen av boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac, skriver Bloomberg News.

Les også: - Godt nytt for Europa

- Det er veldig positivt, særlig for banksektoren, som har fått mye juling i det siste, sier den Sydney-baserte investeringsstrategen Nader Naeimi hos AMP Capital Investors til nyhetsbyrået.

MSCI Asia Pacific-indeksen hopper 4,2 prosent anført av finansaksjer. Oppgangen er den største siden januar. Fredag stengte indeksen på det laveste nivået siden juni 2006.

"Alt" stiger
Nikkei-indeksen i Japan sluttet opp 3,37 prosent til 12.624,46 poeng, anført av bilgiganten Toyota som stiger 4,6 prosent.

Størst oppgang i Asia opplever børsen i Taiwan med en oppgang på 5,3 prosent, som er den største oppgangen der siden mai 2004. Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 3,8 prosent til 760 poeng.

S&P 500-futuren i USA er opp 2,8 prosent til 1.275,20 poeng, som er den største oppgangen siden 1. april.

- Markedet liker lavere usikkerhet, og det som skjedde i USA i helgen tar hånd om det. Hvis dette bidrar til å stabilisere boligmarkedet så må det sees på som noe positivt, sier investeringssjef E. William Stone hos PNC Wealth Management i Philadelphia til Bloomberg News.

Les også: - Hvis du tør å kjøpe ...
Massakre på Oslo Børs



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.