Fredagen kom med svært få lyspunkter for investorene. Dårlige nyheter fra USA bidro også til misstemningen utover dagen.

Først kom arbeidsledighetstall som var langt dårligere enn ventet. Det var på forhånd estimert en arbeidledighet på 5,7 prosent, mens fasiten viser en ledighet på 6,1 prosent. Det fikk Oslo Børs til å dykke dypere.

Les mer: Kraftige jobbkutt i USA

Deretter viste antall boliger overtatt for salg på tvangsauksjon historisk økning. Global børsuro preget også markedet fredag.

Les også: Skred av tvangssalg

Med en nedgang på Oslo Børs på nesten tre prosent fredag, falt børsen hele 12,9 prosent den siste uken.

Torsdag falt hovedindeksen 3,31 prosent, det syvende største fallet på børsen så langt i år.

I dag raste hovedindeksen ned mot 370 poeng fra start. Etter et par timers handel har markedet hentet seg noe inn igjen før det bar utfor igjen. Dagens sluttnivå på 370,60 poeng er det laveste så langt i 2008. Forrige rekordnedtur var 21. januar da hovedindeksen endte på 378,91 poeng.

Det er imidlertid fortsatt et godt stykke ned til den svakeste intradagnoteringen. Den kom 22. januar da hovedindeksen var nede i 355,81 poeng i løpet av dagen.

Les mer:
Helsvart på Oslo Børs
- Kan ikke huske sist det var så billig

Meglernestor Jan Petter Sisener mener frykten har tatt overhånd. Han ser på børsfallet som en negativ spiral, drevet av frykt for fremtiden og ønske om å trekke penger ut av aksjemarkedet.

- Nå har folk helt sluttet å vurdere den fundamentale verdien i selskapene, sier Sissener til DN.no.

Les mer: - Spiral av frykt

Sjekk også Sisseners og meglersjef Ståle Bjørnstads aksjetips: Tjen på uro!

Tandberg går motstrøms
Dagens store opptur var det videokonferanseselskapet Tandberg som sto for etter nye spekulasjoner om et nært foreslående oppkjøp. I følge TDN spekuleres det i om selskapets forhandlinger med mulig oppkjøper kan være i en avsluttende fase.

Les også: Tandberg-sjefen setter fart på ryktene

Det er nå gått over tre uker siden Tandberg meldte at selskapet var i tidlige diskusjoner med et private equity-selskap rundt et mulig bud på selskapet. Ettersom dette har trukket ut i tid hadde flere aktører begynt å tvile på om et bud fra private equtiy-selskapet, som antas å være Silver Lake.

At Tandbergs konsernsjef har avlyst en planlagt presentasjon på et seminar arrangert av Oslo Børs og SEB Enskilda i neste uke skal være den utløsende årsaken.

Tandberg steg 4,78 prosent til 115 kroner. aksjenvar omsatt for 428 millioner kroner, noe som kvalifserte til syvende plass på omsetningslisten.

Oljeprisen ned
Fredag ved børsslutt handles et fat nordsjøolje for levering i oktober til 104,18 dollar, ned 1,95 dollar fra gårsdagens sluttnotering. Den amerikanske WTI-oljen er ned 1,64 dollar til 105,96 dollar.

Les mer: Oljeprisen roer seg

StatoilHydro falt 2,95 prosent til 141,30 kroner. Aksjen ble omsatt for 2.318 millioner kroner.

Panikkstemning
En aksjesjef TDN Finans har snakket med var usikker på hvordan børsen vil utvikle seg videre i dag.

- Det er panikkstemning i markedet nå og får vi dårlige sysselsettingstall senere i dag blir jeg veldig nervøs. Fornuften seirer ikke i dagens marked, sa meglersjefen.

Les også: Fra gutterommet til gigantbutikk

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 2,77 prosent til 370,60 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.