Trond Mohn overtar Rasmussengruppens eierandel på 20 prosent i Arctic Securities gjennom selskapet Meteva AS, ble det kjent fredag.

Aksjene skal ha kostet Mohn rundt 200 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Mohn eier fra før 12,5 prosent av aksjene i selskapet. Rasmussengruppen har vært aksjonær i Arctic Securities siden 2010.

- Rasmussgruppen har spilt en viktig rolle i Arctics utvikling. Vi ønsker derfor å takke for et konstruktivt og godt samarbeid, sier styreleder Inge K. Hansen i Arctic Securities.

Ønsker likvide plasseringer

Administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen sier at de fortrinnsvis ønsker å være investert i likvide papirer, og at dette er årsaken til at selskapet fant det riktig å selge når Trond Mohn ønsket å satse ytterligere i selskapet.

Rasmussen understreker at Rasmussengruppen fortsetter med uendret eierandel i kapitalforvaltningsvirksomheten gjennom Arctic Asset Management og Arctic Fund Management.

– Det er jo sånn at vi fortrinnsvis ønsker likvide plasseringer. Arctic er ikke det. Så da Trond Mohn ønsket å kjøpe aksjene, takket vi ja, sier administrerende direktør Dag Rasmussen (46) i Rasmussengruppen til DN.

Kvitter seg med norske aksjer

Ïfølge Finansavisen er Arctic Securities langt fra det eneste norske selskapet Rasmussengruppen selger unna aksjer i. I begynnelsen av denne uken har Rasmussengruppen solgt 4,4 millioner aksjer i DHT Holdings, et norsk tankrederi notert på New York-børsen.

Rasmussen frigjorde rundt 245 millioner kroner på dette salget, skriver Finansavisen. I Norsk Hydro har Rasmussen solgt aksjer for minst 250 mililoner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Lakseprisen har stupt 20 prosent siden nyttår

Afghanistan vil stanse alle tvangsreturer fra Norge

Mener den greske regjeringen vil få problemer med velgerne