Solenergiselskapet Renewable Energy (REC) banker analytikerforventningene i første kvartal, men varsler strammere marginer fremover.

Aksjen stiger 0,87 prosent til 24,38 kroner på Oslo Børs.

Omsetningen øker
Rec-hadde allerede varslet at resultatet i første kvartal ville bli en stram affære, da det i forrige rapport skrev at det ventet at resultatene for første kvartal ville bli "betydelig" svakere enn i første kvartal 2009, og at waferprisene ville bli 20 prosent lavere i første kvartal mot fjerde kvartal.

Prispress
Omsetningen økte med 22 prosent i forhold til første kvartal ifor, men marginen falt kraftig i første kvartal. Driftsmarginen (ebitda) falt til 18 prosent fra 26 prosent.

Waferprisene i første kvartal lå cirka 30 prosent under snittprisen i 2009, melder TDN Finans.

Prisene på Rec Solars solgte solcellepaneler falt med fire prosent i første kvartal 2010 fra foregående kvartal.

Gjennomsnittlig salgspris på wafere var ned 16 prosent over kvartalet, noe bedre enn kommunisert i fjerdekvartalsrapporten.

Silisiumprisene falt 14 prosent i første kvartal, og det ventes flat prisutvikling i andre kvartal 2010.

Marginpress også i andre kvartal
Rec melder også at de venter at ebitda vil være lavere i andre kvartal enn den var i første. I andre halvår venter imidlertid selskapet at driftsresultatet vil bli bedre enn i første halvdelen av året.

REC Silicon venter at snitt salgspris i andre kvartal vil være på linje med den gjennomsnittlige salgsprisen i første kvartal.

Selskapet venter at markedsprisene for dets produkter vil falle de neste kvartalene, og at den totale produktmiksen vil fortsette å endre seg med voksende produksjon av granulert silisium, melder TDN Finans.

Et selskap i vekst
Solselskapet Rec tok nedskrivninger på halvannen milliard i fjerde kvartal - og varslet at de ikke så tegn til snarlig lysning.

- Som mange av dere vet var 2009 et vanskelig år for Rec. Dere vil også forstå at 2010 blir et utfordrende år. Det er viktig å forstå at dette er et selskap i vekst, sa Rec-sjef Ole Enger på Recs presentasjon av fjerdekvartalstallene.

Les: - Et vanskelig år

Helt på tampen av første kvartal ble det kjent at REC må hente mer penger: REC henter friske penger - igjen


Les også: Natt eller dag for Rec-aksjen

<b>Avgjørende uke på børsen</b>

<b>Anbefaler å kjøpe REC-aksjen </b>

Kutter REC-kursmålet


19.133 nye REC-aksjonærer

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.