Den svake utviklingen i eurosonen slår tydelig inn i den svenske økonomien, som bremser opp.

- Husholdningenes forbruk utvikler seg svakt, arbeidsledigheten stiger, og inflasjonstrykket er lavt, skriver Riksbanken i en pressemelding.

Derfor kutter den svenske riksbanken i dag styringsrenten.

- For å gi svensk økonomi støtte slik at inflasjonen stiger mot målet på to prosent, har Riksbankens styre vedtatt å senke reporenten med med 0,25 prosentpoeng til 1,00 prosent, skriver Riksbanken.

Det var ventet en kutt til 1,00 prosent, ifølge SME Direkt. Det melder TDN Finans.

Senker rentebanen
Riksbanken skriver også at renten ventes å ligge på dette nivået omtrent det neste året.

Sentralbanken i Sverige venter nå en styringsrente på 1,5 prosent i 2012, 1,0 prosent i 2013, 1,5 prosent i 2014 og 2,2 prosent i 2015.

I oktober ventet sentralbanken en styringsrente på 1,5 prosent i 2012, 1,2 prosent i 2013, 1,7 prosent i 2014 og 2,3 prosent i 2015.

Riksbanken understreker at reporentebanen er en prognose, ikke et løfte.

Arbeidsledigheten i Sverige er i 2012 på 7,7 prosent. Inflasjonsmålet Riksbanken styrer etter, KPIF, er på 0,9 prosent, mens BNP for 2012 ventes å være 0,9 prosent.

Her kan du lese pressemeldingen fra Riksbanken , og se Riksbankens makroøkonomiske anslag.


Les også: - Sverige som vellykket eksportland er overdrevet

- Sverige kan bli det nye Sveits

Svensk bank vil tvinge boliglånkunder til å betale avdrag

Bråstopp i boligsalget i Sverige (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.