Tørrlastrederiet Golden Ocean, der investor John Fredriksen er største aksjonær, fikk et driftsresultat på minus 32 millioner dollar i årets første kvartal.

Resultatet etter skatt endte på minus 68,2 millioner dollar etter inntekter på 45 millioner dollar.

Ratene i første kvartal var lavere enn driftskostnadene innen samtlige av rederiets segmenter. Ifølge selskapet var det gjennomsnittlige ratenivået i kvartalet det laveste på de siste 30 årene.

Gjennomsnittsratene var på følgende nivåer i kvartalet, ifølge Baltic Exchange:

  • Capesize-skip hadde gjennomsnittlige dagrater på 1438 dollar, mot 6944 dollar i foregående kvartal og 4595 dollar i kvartalet året før.
  • Panamax-skip hadde dagrater på 3077 dollar per dag i første kvartal mot 4453 dollar i forrige kvartal og 4831 dollar i samme kvartal året før
  • Supramax-skip hadde gjennomsnittlige dagrater på 3824 dollar per dag, sammenlignet med 5716 dollar i fjerde kvartal ifjor og 6455 dollar i første kvartal ifjor.

- Halvveis inn i andre kvartal har ratene økt slik at gjennomsnittet så langt er mer eller mindre på linje med driftskostnadene, mellom 5000 og 6000 dollar for alle tre segmenter, skriver rederiet i kvartalsrapporten.

Bedringen i markedet bør føre til en bedring i resultatet for andre kvartal, konstaterer selskapet i rapporten.

Ratene er fremdeles lavere enn selskapets nåværende break even-rate på 10.500 dollar per dag for capesize-skip og i underkant av 7000 dollar for de mindre størrelsene. Derfor har utsettelse av nybyggingsprogrammet fremdeles selskapets fremste prioritet.

Ved utgangen av kvartalet hadde rederiet 13 skip under bygging. 11 skip har forventet levering i 2016 og to i 2017. Et av skipene er blitt solgt videre og blir levert den nye eieren i løpet av 2016.

I mars utsatte Golden Ocean leveringen av to capesize-nybygg fra første til fjerde kvartal i år.

I slutten av april overlot Herman Billung, rederiets toppsjef gjennom de 11 siste årene, sjefsstolen til Birgitte Vartdal, som tidligere var finansdirektør i selskapet.

Les mer: - Skilles på veldig «friendly terms»

* Estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Følg markedet med DN Investor

Les mer:

B2Holding vil på børs  

Ferd rykker inn i Cxense

Har ikke klart å finne en ny revisor

Se DNtv:

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.