Fremtidskontraktene for gull sluttet på rekordhøye nivåer tirsdag, godt støttet av konfliktene i Midt-Østen og Nord-Afrika, frykt for en såkalt "shutdown" i USA og en svak ISM-indeks tidligere tirsdag.

Gullkontrakten med juni-levering endte opp 19,50 dollar til 1.452,50 dollar per unse på New York Mercantile Exchange. Dermed sluttet gullprisene over sin forrige rekord fra torsdag i forrige uke som lød på 1.439,90 dollar per unse, skriver Marketwatch.com.

Nyheter i kø
Nyheten tidligere tirsdag om at Kina har satt opp styringsrenten har holdt oppgangen nede det meste av dagen, men en svakere ISM-indeks og republikanernes foreslåtte budsjettplan bidro til å løfte gullprisen igjen.

ISM-indeksen for mars falt fra 59,7 til 57,3 i mars, og var med det svakere enn ventet.

Samtidig la republikanerne i representantenes hus frem sitt budsjettforslag som går ut på å kutte offentlige utgifter med over 6.000 mililarder dollar de neste ti årene.

Les mer om det her: Han vil kutte 6.000 milliarder dollar

Sterk sølvpris
Også sølvprisen holder seg sterk, etter at den mandag nådde sitt høyeste nivå på 31 år.

Metallet brukes i stor grad i produksjon av elektroniske varer, og metallkonsulentbyrået GFMS spår at industrietterspørselen etter sølv kommer til å stige med mer enn 30 prosent innen 2015.

- Sølv vil uten tvil ha en industriell rolle, og en rolle som trygg havn. Det er derfor sølvprisen har steget så mye, sier sjef for edle metaller i Bank of Nova Scotia, Simon Weeks.

Sølvprisen har steget med 23 prosent i år, mens gullprisen er opp under én prosent.

Les også:

<b>- Ekstreme spekulative krefter</b>

<b>USA-stater vil ha ny "gullstandard"</b>

<b>Enorm interesse for gull- og sølvmynter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.