Lavprisflyselskapet Ryanair fikk et nettoresultat på 245 millioner euro i regnskapsmessig første kvartal 2016 (1. april - 30. juni), opp 25 prosent fra samme periode året før. Det utgjør 2,2 milliarder kroner.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport mandag.

Ryanair sier det er for tidlig å endre guidingen for helåret om et nettoresultat på 940-970 millioner euro, men skriver at de ser resultatet for helåret i øvre ende av dette intervallet, på opp til 8,8 milliarder kroner.

Selskapet høyner trafikkmålet for regnskapsmessig helår 2016 til 103 millioner passasjerer fra tidligere 100 millioner.

Basert på utviklingen i første kvartal og fornuftig visibilitet i andre kvartal (som er sterkt avhengig av sene bestillinger i august og september) tror selskapet nå at gjennomsnittlige priser første halvår vil være flate, mot tidligere ventet flate til ned to prosent.

Selskapet skriver videre at de venter aggressiv prisrespons fra konkurrenter i andre halvår 2015 og at de er veldig oppmerksomme på svakere priser og yield den kommende vinteren.

Selskapet fastholder guidingen om utvikling i prisene med et fall på 4-8 prosent i andre halvår av regnskapsmessig 2016, men skriver også her at de ser øvre enden av dette.

Les også på DN.no:

Nå er oljeprosjekter for 200 milliarder dollar lagt på is

- Produksjonskrigen er i gang

Rekordbot til Fiat Chrysler

Se DNTV:

Kjemper for skatteparadis i Europa

Kjemper for skatteparadis i Europa
På en liten flekk land mellom Serbia og Kroatia drømmer noen om å skape sitt liberalistiske paradis.
01:50
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.