Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik har mandag formiddag foretatt en intens gjennomgåelse av Stoltenberg-regjeringens siste statsbudsjett. Han finner spesielt regjeringens kutt i formuesskatt interessant.

Bunnfradraget i formuesskatten blir ifølge budsjettet satt til én million kroner, opp fra henholdsvis 870.000 kroner.

- For nøyaktig et år siden fremmet Fremskrittspartiet forslag om et innslagspunkt på en million kroner for formuesskatten. Da fortalte de rødgrønne politikerne her på huset (Stortinget red. anm) at det var å gi til de rike. I dag kommer samme summen, sier Nesvik til DN.no.

En siste hilsen
Frp-politikeren utelukker ikke at forslaget er en siste hilsen fra de rødgrønne til den nye regjeringen.

- Formuesskatt og arveavgift er jo en hyggelig hilsen. Dette i og med at det i fjor var å ”gi mer til de rike”, mens man i år mener det er fornuftig, sier Nesvik.

- Samtidig er det slik at hvis du bare gir mye penger til gode formål, skaper du forventninger til dette. På samme tid kan du ha en inndekning som ligger langt unna det som den nye regjeringen vil kunne stå inne for. Det er jo det som er snubletråder og der har vi et arbeid gjøre, sier han.

Beste budsjett fra regjeringen
- Du tror det ligger en snubletråd i formuesskatten?

- Det er alltid på inndekninger at fellene ligger, og i dette budsjettet er det en del inndekninger som helt åpenbart er hilsener - eller snubletråder om du vil, svarer Nesvik.

- Snubletrådene skal vi nok klare å finne frem til, forsikrer han om.

Frp-politikeren mener for øvrig at årets budsjett innebærer mye bra.

- Jeg vil si at det kanskje er det beste budsjettet den rødgrønne regjeringen har fremmet.

LES OGSÅ:

<b>- Vi skal grave etter penger</b>

Alt om statsbudsjettet

De rødgrønne bruker 135 oljemilliarder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.