Den avtroppende regjeringen legger opp til at 2,9 prosent av verdien i Pensjonsfond Utland (oljefondet) skal brukes gjennom neste års statsbudsjett. Det mener Venstre-leder Trine Skei Grande høres fornuftig ut.

- Nå har regjeringen dratt opp krittstreken. Det er nok dette nivået man bør ligge på, selv om jeg ikke vet om akkurat 2,9 er rett, sier Skei Grande til DN.no.

- Det skal skje mye i norsk økonomi for at det er annerledes om en måned, tilføyer hun.

Skei Grande understreker samtidig at det vil være begrenset hvor stort preg den nye regjeringen vil kunne sette, når de i løpet av de neste tre ukene skal jobbe med en tileggsproposisjon.

- Nå kommer vi til å gå på kontorene våre og starte å arbeidet med vårt alternativ med det samme. Det antar jeg også Siv og Erna er i gang med. Så må vi sette oss ned sammen etterpå. Vi har lyst til å legge frem våre primære prioriteringer, også får vi se hva vi klarer å flytte på. Jeg er usikker på hvor mye vi klarer i løpet av en måned, men vi skal prøve. Vi skal grave etter penger, sier Venstre-lederen.

- Da Stoltenberg-regjeringen tok over flyttet de på rundt 8 milliarder av et budsjett på 600. Nå er det økt til 1001 milliarder. Det betyr ikke automatisk at man får flyttet på 16, men det er nok den størrelsen, mener hun.

LES MER:

<b>Alt om statsbudsjettet</b>

<b>- Vi skal grave etter penger</b>

<b>Advarer Solberg-regjeringen mot å svi av «gratismilliardene»</b>

<b>De rødgrønne bruker 135 oljemilliarder</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.