Kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen er forbannet etter at hennes tidligere regjeringskollega Bjarne Håkon Hanssen har solgt råd til private Espira om hvordan et forslag fra hennes departement skal motarbeides. Forslaget ble til mens Hanssen satt i regjering.

- Bjarne Håkon Hanssens råd er nå til salgs for hvem som helst. Nå må det bli åpenhet om hvem som får og betaler for råd. Vi må nå få vite hvem det er som starter en lobbykampanje overfor Stortinget og overfor pressen, hvem som gir og hvem som betaler for råd, sier Halvorsen.

Vil ha full åpenhet
Bjarne Håkon Hanssen sa til DN igår at han selv ikke driver som påvirker, men rådgir aktørene om hvordan de selv skal gå frem. Kristin Halvorsen mener Hanssen opptrer på tvers av det han selv sier, da han jo argumenterer som en politisk aktør i Dagens Næringsliv.

- Vi må nå bare forholde oss til at han tjener dem som betaler. Han er til salgs, sier Halvorsen.

Halvorsen mener pr-byråene må få plikt til å oppgi hvem de har som kunder, og at dette også bør stå i årsmeldingene, og vil nå ta dette opp både i regjeringen og i SVs stortingsgruppe.

Halvorsen vil ha full åpenhet fra begge kanter, slik at også de som har kjøpt råd fra pr-byråene må oppgi dette.

Les også: Leder DN: Hanssens svar


- Det finnes bare én Hanssen

- Det skal ikke være lukrativt å drive barnehager


Truer med å stenge private barnehager
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.