Sjeføkonom i Kommunenes Sentralforbund, Per Richard Johansen, advarer om fremtiden, og mener Norge allerede i dag bruker penger vi ikke har, skriver NRK.no

– Vi vil få en mindre eldrebølge enn de fleste europeiske land, men vi kan bli hardere rammet fordi vi har en større inntektsvekst i forkant av eldrebølgen enn hva Hellas har. Vi har større sannsynlighet for å havne i situasjonen til Hellas enn det Hellas har. Vi er skikkelig infisert av Hollandssyke og ikke minst mentalt. Det har blitt en psykisk lidelse, sier Johansen til NRK.

Vil få sjokk
Johansen får full støtte av seniorøkonom Kyrre Aamdal i meglerhuset Dnb NOR Markets.

Uten kutt nå mener Aamdal dagens unge arbeidstagere vil få et sjokk når de selv blir pensjonister.

Eldre og kommunepolitikere kommer dårligst ut av situasjonen, ifølge økonomene.

– Det er to som blir svarteperen. Det er fremtidige eldre som ikke får de tjenestene de skal ha og lokalpolitikerne som må frata folk godene, de blir rett og slett bødlene, sier Per Richard Johansen.

Les også: - Bruk mindre penger Sigbjørn Johnsen


- Jeg er redd - nå må politikerne kalle en spade for en spade

- En mutert og alvorlig hollandsk syke


- Den norske syken er verst


- Et tegn på hollandsk syke


- Vi er bare ikke konkurransedyktige

Fare for renten, fare for kronen
Og dermed fare for konkurransekraften. NHO-sjefen er ikke fornøyd med revidert nasjonalbudsjett - se videointervju her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.